063 355 526 - 064 467 90 27

subota, oktobar 31, 2020

"Eko Klima Beograd" - Prodaja, montaža, servisiranje i popravka klima uređaja. Kvalitetna, bezbedna i profesionalna usluga. 


KORISNI SAVETI

Servisiranje klima uredjaja obuhvata sledece usluge:

-Ciscenje unutrasnje i spoljasnje jedinice

-Skidanje plasticne maske sa unutrasnje jedinice i pranje

-Pranje isparivaca unutrasnje jedinice

-Pranje kadice unutrasnje jedinice

-Pranje turbine unutrasnje jedinice

-Provera i dopuna gasa po potrebi

-Antibakterijsko ciscenje isparivaca i unutrasnje i spoljasnje jedinice

KLIMA UREDJAJE JE NEOPHODNO SERVISIRATI JEDNOM GODISNJE

REDOVNO ODRZAVANJE KLIMA UREDJAJA PRODUZAVA VEK TRAJANJA KLIME

 

Montaza klima uredjaja

Montazu klima uredjaja treba prepustiti majstorima sa iskustvom tj. ovlascenom servisu i na taj nacin cete dobiti pouzdan rad vase klime,pokrivenost garancijom,profesionalnu uslugu i izbeci komplikacije usled nestrucne montaze.

U dosta slucajeva los rad klima uredjaja nije zbog kvaliteta same klime nego zbog nestrucne montaze(klima nije izvakumirana,ukljestene cevi,losi spojevi na varovima ili na holenderima,los odvod kondenzata iz klime)

Ovlasceni servis je registrovana zanatska radnja koja se profesionalno bavi ugradnjom klima uredjaja koju su ovlastili uvoznici klima uredjaja da stoji iza njihove garancije ,koji dobro poznaje i sam princip rada klima uredjaja i karakteristike svih modela na trzistu,koja ima dostupnost rezervnim delovima i zna da popravi bilo koji kvar na klima uredjaju.

Montaza treba da se izvrsi profesionalnim alatom i kvalitetnim materijalom.Eko klima servis stoji iza svojih montirani klima pet godina koliko traje garancija koja se produzava redovnim godisnjim odrzavanjem.

EKO KLIMA JE OVLASCENJI SERVIS ZA MONTAZU SLEDECIH MARKI KLIMA UREDJAJA: LG,GALANZ,MIDEA AUX,VENTING,GREE,VOX,DAIKIN,MICUBISHI,PANASONIK.

 

Inverter klima uredjaji

Kada kazemo inverter klima uredjaj mislimo na uredjaj koji ima regulisanu brzinu rada kompresora u zavisnosti od trazenih parametara i opterecenja.Inverter kompresori menjaju broj obrtaja motora regulisanom DC strujom koja se dobija pomocu elektronskih pretvaraca na klimi.

Prednosti inverter klima uredjaja:

1.Manja potrosnja elektricne energije(razlika u vecoj ceni se amortizuje kroz potrosnju el. energije)

2.Preciznije regulisana temperatura u prostoriji

3.Omogucava grejanje klimom na nizim temperaturama -15 ili -18 u zavisnosti od modela klime

4.Tisi rad uredjaja pogotovu spoljne jedinice

5.Efektivnije grejanje

6.Veci stepen iskoriscenja i na grejanju i na hladjenju

7.Duzi radni vek klima uredjaja

Mnogi jaci brendovi klima uredjaja polako izbacuju iz proizvodnje obicne klima uredjaje i proizvode samo inverterske modele klima uredjaja.

 

Demontaza klima uredjaja

Kako se demontira klima uredjaj

Demontaza klima uredjaja je potreba koja se javlja prilikom premestanja klime na drugo mesto,ili je potrebno samo izmestanje spoljne ili unutrasnje jedinice zbog gradjevinski radova u stanu ili kuci.

Demontazu klima uredjaja treba svakako skinuti pravilno i bez ostecenja da bi se bez problema montirala na drugo mesto.Dabi se demontaza izvela kvalitetno potrebno je da to izvrsi strucan majstor.

Dabi se sacuvo gas u klima uredjaja potrebno je pustiti klimu da radi na opciju hladjenje,kada se ukljuci spoljna jedinica tj. krene da radi kompresor potrebno je zavrnuti ventil imbus kljucem na tanjoj cevi i sacekati tridesetak sekundi i lagano zavrnuti i veliki ventil.Cim smo to obavili klima se gasi na daljinski upravljac i gasi se iz napajanja elektricnom energijom.Zatim sledi skidanje bakarni cevi sa spoljne jedinice i strujnog medjuveznog kabla.Obavezno zatvoriti ventile izolir trakom na spljnoj jedinici da nebi usla neka prljavstina,takodje zatvoriti izolir trakom i cevi unutrasnje jedinice.Onda skidamo spoljasnju jedinicu koja se prvo odsravi od nosaca(odsrafe se masinski srafovi).Kada smo demontirali spoljnu jedinicu skidamo drzac spoljnje jedinice sa zida.Spoljna jedinica prilikom transporta nebi trebala da se okrece na stranu ili naopako nego da se prevozi kao i kada stoji na zidu.Skidanje unutrasnje jedinice se obavlja tako sto raskacimo unutrasnju jedinicu sa lima prvo u donjem delu i podignemo na gore i izvlacimo od rupe zajedno sa instalacijom,zatim sledi skidanje lima tj. drzaca unutrasnje jedinice.Unutrasnju jedinicu zastititi da nebi doslo do ostecenja grebanja prilikom transporta.

 

Najcesci kvarovi na klima uredjaju

-KLIMA PUSTA VODU NA UNUTRASNJU JEDINICU

Ovo su neki od razloga curenja unutrasnje jedinice: prljava kadica unutrasnje jedinice u kojoj se skuplja voda sa isparivaca,zacepljeno crevo za odvod kondenzata,crevo za odvod potopljeno u posudu u koju se skuplja voda,los nagib unutrasnje jedinice,nedostatak freona u instalaciji pa ledi unutrasnja jedinica,zacepljenje u instalaciji unutrasnje jedinice.

-KLIMA NECE DA SU UKLJUCI UOPSTE

Ovo su neki od razloga:proveriti baterije na daljinskom upravljacu,los sam daljinski upravljac,kvar na elektronskoj ploci.


-KLIMA DUVA KAO VENTILATOR(KOMPRESOR RADI)

Najverovatniji kvar je nema freona u instalaciji potrebno otkloniti mesto curenja izvakumirati i ponovo napuniti sistem freonom,drugi moguci kvar zacepljenje instalacije na unutrasnjoj ili spoljnoj jedinici.

-KLIMA SLABO HLADI

Moguci uzroci: zaprljanost unutrasnje ili spoljne jedinice,manjak freona u sistemu,zacepljenje u instalaciji.

-BUCNA UNUTRASNJA JEDINICA

Moguci uzroci: ostecen motor unutrasnjeg ventilatora,biksna na turbini,ostecena turbina.

-BUCNA SPOLJNA JEDINICA

Moguci uzroci: ostecen kompresor,cevi dodiruju lim spoljne jedinice,ventilator kaci neki deo kucista.

-KLIMA DUVA KAO VENTILATOR(NERADI KOMPRESOR NA SPOLJNOJ)

Moguci uzroci: elektronika unutrasnje jedinice ne salje struju na spoljnu,proveriti ispravnost kompresora,proveriti startni kondenzator na spoljnoj jedinici.

 

Veliki servis klime

Veliki servis klime podrazumeva detaljno ciscenje unutrasnje jedinice.Skidanje kadice i pranje pod pritiskom,skidanje turbine i pranje pod pritiskom.Pranje plasticne maske,odmascivanje isparivaca i antibakterijsko ciscenje.

Komercijalni klima uredjaji

Komercijalni klima uredjaji su namenjeni za klimatizaciju komercijalnih prostora:kancelarija,trgovina,kafica i sl.Svojom konstrukcijom i karakteristikama zadovoljavaju razlicite potrebe ugradnje.U zavisnosti od vasih potreba mozete birati izmedju zidnog,kasetnog,kanalskog,podnog ili podno plafonskog tipa unutrasnjih jedinica.Za razliku od klasicnih klima uredjaja ovi uredjaji imaju vecu dozvoljenu duzinu cevovoda,a podrzavaju i vecu visinsku razliku izmedju spoljasnje i unutrasnje jedinice.Komercijalni klima uredjaji predstavljaju kombinaciju jedne unutrasnje i jedne spoljne jedinice.

 

Kasetni klima uredjaji

Kasetni klima uredjaji se dobro ukalapaju u svaki prostor sa spustanim plafonom.Jedinica ima tih rad,a dizajn plafonskog panela garanruje savrsenu raspodelu temperature sa malim temperaturnim razlikama.Na ovim jedinicama je moguc dovod svezeg vazduha pomocu esternog ventilatora.(moze se ubaciti 20 posto svezeg vazduha od ukupne kolicine vazduha koju jedinica obradjuje)

 

 

Kanalski klima uredjaji

Kanalski klima uredjaji su vrlo pogodni za ugradnju u spustene plafone,tako da su za korisnike gotovo nevidljivi,izuzev usisnih i ubacnih resetki.U zavisnosti od oblika prostorije klimatizovani vazduh se moze ubacivati na vise mesta preko otvora za distribuciju vazduha.Ovo resenje garantuje ravnomernu raspodelu temperature u svim delovima prostorije.Pogodni su za hotele,banke i slicne prostore koji zahtevaju neupadljiv rad i tih uredjaj.Na ovim jedinicama je moguc dovod svezeg vazduha .

Parapetni klima uredjaji

Parapetni klima uredjaji su pogodni za klimatizaciju razlicitih prostora.Uredjaj se postavlja na zid (polozaj istovetan kao i polozaj radijatora).

 

Podno-plafonski klima uredjaji

Podno-plafonski klima uredjaji se zavisno od namene i velicine prostora  mogu ugraditi na zid ili na plafon.Odlikuje ih nizak nivo buke i elegantan dizajn.

 

Multi sistemi klima uredjaja

Ovaj sistem je namenjen za klimatizaciju vise prostorija koriscenjem samo jedne spoljne jedinice na koju se povezuje vise unutrasnji jedinica bilo da su zidne,plafonske ili kanalske.

PROIZVOĐAČI


 


IZDVAJAMO

Kursna Lista

Podsećamo

Kako bi ste očuvali Vaš klima uređaj i obezbedili mu dug i nesmetan rad podsećamo Vas da pred sezonu izvršite servis Vašeg klima uređaja.

Garancija

Za svaku klimu kupljenu kod nas dajemo 5 godina garancije uz redovno odrzavanje.

Klima uređaji

Prodajemo, ugrađujemo i servisiramo sve poznate split i multi sisteme klima uređaja koji se mogu naći na našem tržištu.